Del: Ny konsernsjef i Kongsberg Gruppen

13.09.2007

Styret i Kongsberg Gruppen har ansatt Walter Qvam (54) som etterfølger etter konsernsjef Jan Erik Korssjøen som går av for aldersgrensen våren 2008.

Walter Qvam er utdannet sivilingeniør og har bred ledererfaring både nasjonalt og internasjonalt (egen CV er vedlagt).

- Det har vært kjent i noen tid at Korssjøen snart ville gå av for aldersgrensen. Styret har derfor i en tid arbeidet med å finne Korssjøens etterfølger, sier styrets leder Finn Jebsen. - Kongsberg Gruppen er i fin fremgang på de fleste områder, og vi har derfor lagt vekt på å finne en leder som kan videreføre veksten og samtidig gli godt inn i Kongsberg-kulturen. Qvam har en bakgrunn og personlighet som vi anser som svært god for den jobben han går inn i. Qvam vil begynne i Kongsberg Gruppen mot slutten av året, og vil overta som konsernsjef 1. mars 2008, sier Jebsen videre.

- Dette gleder jeg meg ordentlig til, sier Walter Qvam. - Kongsberg Gruppen er et veldig spennende teknologiselskap med gode markedsposisjoner, gode produkter og mange dyktige medarbeidere over hele verden. Koplet med den gode ordreinngangen konsernet har hatt i det siste, ser jeg positivt på mulighetene til å utvikle konsernet videre.

Jan Erik Korssjøen går av for aldersgrensen våren 2008. Korssjøen har da vært konsernsjef siden 1999. - Jeg er overbevist om at styret har gjort et godt valg og at både eiere og ansatte i Kongsberg Gruppen kan se frem til fortsatt fremgang for konsernet. Jeg gratulerer Qvam med utnevnelsen og ønsker ham lykke til i en veldig interessant jobb, avslutter Korssjøen.

 

CV Walter Qvam

Walter Qvam (54), med bosted på Billingstad i Asker, er gift og har to voksne døtre. Han er utdannet sivilingeniør ved NTH (1979) med tilleggsutdanning fra INSEAD i Singapore (1985).

Walter Qvam har innehatt lederroller i flere større norske og internasjonale virksomheter innenfor olje/gass-teknologi, IT, transport og konsulentbransjen.

Han har blant annet ledet Det Norske Veritas - olje og industrivirksomhet i Norden, vært viseadministrerende direktør og ledet jernbanevirksomheten i NSB, vært nordisk leder for Gemini Consulting, vært adm.direktør for Capgemini i Norge og også hatt lederroller i Capgemini internasjonalt - i Stockholm og Utrecht.

Han kommer fra stillingen som partner i Bene Agere, et norsk strategi- og konsulentselskap etablert i 2005.

Walter Qvam begynte sin jobbkarriere i Det Norske Veritas (DNV) i 1980 med prosjektarbeid og ledelse innen fagområdene olje- og gassteknologi og industritjenester og med stasjonering i Oslo, Stavanger og i Singapore. Han ledet datterselskapet Veritec i Sørøst-Asia og senere i Norge.

Etter DNV var han fra 1994 til 1995 leder for person- og godstrafikken (forløperen til det nåværende NSB) og var med i ledelsen av endringsprosessene i NSB.

Fra 1995 til 2005 har han hatt flere lederroller i internasjonale kompetanseorganisasjoner som Gemini Consulting (ca 1800 ansatte) og Capgemini (ca 60.000 ansatte). Han hadde ansvaret for Gemini Consultings nordiske energipraksis frem til 1998 og ledet deretter selskapets totale virksomhet i Norden. I 2000 fusjonerte Capgemini med Ernst og Young Consulting og Gemini Consulting, og han ledet deretter den sammenslåtte norske virksomheten. Fra 2002 var han salgsansvarlig for Capgeminis nordiske virksomhet med base i Stockholm og deretter ansvarlig for selskapets konsulentvirksomhet i Nord-Europa og Asia med base i Utrecht, Nederland.

I 2005 var han en av grunnleggerne av Bene Agere AS, et selskap som tilbyr strategi- og rådgivningstjenester til private og offentlige virksomheter, og har siden vært partner i selskapet.Relatert link

Ekstern link

Følg oss i sosiale kanaler